سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  هفته نامه دانشجویی روایت 57
روایت گر حدیث ما که بدان دلهای شیعیانما را استوار می دارد، از هزار عابد برتر است [امام صادق علیه السلام]
درباره ما
هفته نامه دانشجویی روایت 57
مدیر وبلاگ : سیزده 57[244]
نویسندگان وبلاگ :
13 57[2]

سلام .... دانشجویان دانشگاه های شیراز هستیم از اونایی که کشته مرده ی گفتمان انقلاب و حضرت روح الله هستند . سربازان ولایتی هستیم که به زعممون هنوز جمهوری اسلامی اون چیزی که انقلاب اسلامی می خواست نشده ،پس هرجا انحرافی ببینیم فریاد می زنیم ، به عبارت بهتر نقد حاکمان بدون نفی حاکمیت ...... _____________________ _____________________ مدیر مسئول و صاحب امتیاز: محمد حسین رئیسی _____________________ زیر نطر شورای سردبیری و هیئت تحریریه:علی جعفری، مصطفی نمازیان، محمد زارع ،مجتبی ایزدیان _____________________ همکاران: سجاد آزمند، امین رشیدی، غلامعلی سعادت، محمد دژکام _____________________ مدیر وبلاگ: سید حسین مطلبی پور _____________________ پیام کوتاه: 09176343500 ____________________ ایمیل:mag_1357@yahoo.com
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

لوگوی نشریه
هفته نامه دانشجویی روایت 57
بایگانی موضوعی مطالب
اخبار[36] . مقاله[32] . یادداشت هفته[17] . متفرقه[16] . پیام ولایت[7] . معرفی شهید[7] . معرفی کتاب[5] . خاکی تر از خاک[5] . جریانشناسی[4] . خاکی تر از خاک[3] . مطالبات رهبری[2] . متفرقه[ . معرفی کتاب .
بایگانی
پیش شماره
شماره اول
شماره دوم
شماره سوم
شماره چهارم
شماره پنجم
شماره شش
شماره هفتم
شماره هشتم
شماره نهم
شماره دهم
شماره یازدهم
شماره دوازدهم
شماره سیزدهم
شماره چهاردهم
شماره پانزدهم
شماره شانزدهم
شماره هفدهم
شماره هجدهم
شماره نوزدهم
شماره بیستم
شماره بیست و یکم
شماره آخر سیزده پنجاه و هفت
لوگوی دوستان











موسیقی وبلاگ
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   سیزده 57  

عنوان متن مصاحبه با جناب آقای دکتر نیلی دوشنبه 87 بهمن 21  ساعت 11:54 صبح

مصاحبه با جناب آقای دکتر نیلی

دکترای دامپزشکی از استرالیا

محمد دژکام

 


علل انفعال جنبش دانشجویی و عدم پویایی آن را چه می ذانید؟

برای هر پدیده ای پیش زمینه هایی را باید جستجو کرد. اگر به کسی تلقین شد مشکلی نیست کشور ما اول منطقه است، هیچ چالشی ما را تهدید نمی کند، و به دانشجو اطمینان کاذب داده شود، این باعث رخوت و غفلت می شود.  و نتیجه اش همین است که جنبش دانشجویی دچار انفعال می شود.  اگر دانشجو احساس کند که لازم است وارد صحنه شود (مانند زمان جنگ)، و باری بر روی زمین مانده است و به وجود او نیاز است، او قطعا حرکت خواهد کرد

با توجه به علل ذکر شده در خصوص عدم پویایی جنبش دانشجویی راهکارهای بر طرف کردن  این انفعال وباز جویی طراوت جنبش دانشجویی از دیدگاه شما کدامند؟

برای پویایی بهتر جنبش  دانشجویی، باید انقلاب را به درستی تبین کرد. باید فضای نقد و بررسی چالشهای فراروی انقلاب در دانشگاه تبیین شود. همچنین باید از بیرون دید، باید تشکل های دانشجویی با دعوت از نخبگان و روشنفکران دیگر کشور ها، انقلاب را از بیرو ن به دانشجویان بشناساند آن نگاه حسرت و امید توامتان را ببینند. در حال حاضر انقلاب اسلامی ایرا ن امید جهانی محرومان است. حتی بسیاری از نخبگان در مراکز دانشگاهی با چشم حسرت و امید به این انقلاب نگاه می کنند و تحولات آن را زیرنظر دارند.

در صورت امکان  پیرامون موضع ایران در طول حکومت جمهرری اسلامی در تعاملات خود با  کشورهای خارج به ویژه غرب ، رویکردهای اتخاذ شده و بازخورد آن ها توضیحاتی ارئه دهید. 

در آغاز ما باید تفکیکی بین انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی قائل شویم. در یک نگاه کلی، کارامدی نظام در حرکت انقلاب تاثیر گذار است و  بسیاری از دست آوردهای ما باعث شده است که انقلاب اسلامی  در خارج از کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرد نظام جهانی دردوران دوم خرداد هم با ما هم سو نبود. هرچقدر از این طرف چراغ سبز نشان میدادند، از آن سو سیاست های خود را پیش می بردند. مثلا رییس جمهور ما  آقای خاتمی، آبراهام لینکون را شهید خواند و با تئوریهای غرب پیش رفت. اما نتایج آن چه بود؟  ما در دوران انفعال سیاسی و عقب نشینی مان همه چیز را تعلیق کردیم، حتی بعد از آن همه آمد و رفت آنها حاضر نشدند که چهارتا هواپیمای ایرباس به ما بدهند و پولش را نیز بگیرند. اما با این حال باز ما در دوره اصلاحات در محور شرارت قرار گرفتیم.

در دوران دولت اصولگرای احمدی نژاد غرب از حالت تهاجمی خود به برخورد منفعلانه تغییر فاز داد. موفقیت خارجی دولت دراستفاده صحیح از موقعیت ها یی است که تا کنون فراموش شده بودند، احمدی نژاد در حوزه سیاست خارجی غربی ها را با چالش جدی مواجه ساخته است. آنها بر سر دو راهی مانده اند، از یک طرف میخواهند با نزدیک شدن به جمهوری اسلامی هزینه های منطقه ای وجهانی خود را کاهش دهند، از طرف دیگر می ترسند که این باعث شود که نیروهای داخلی متمایل به آنها در موضع ضعیفتری قرار گیرند.

ما چرا هم اکنون پس از 30 سال که از پیروزی  انقلاب می گذرد حتی با در نظر گرفتن تحریم ها و8 سال جنگ باز در آن موقعیتی که باید باشیم نیستیم ، چالشهای ما چیست و نقش دانشگاهها در تحقق پیشرفت کشور در چه بوده است ؟

ما به نیروی انسانی خود بطور جدی  باور نداریم و مصادیق بسیاری را در این خصوص می توان بر شمرد. حداقل در یک دوره ای اینگونه بوده است. بعد از جنگ و در دولت آقای هاشمی ما به نیروهای انسانی خود بها  لازم را ندادیم. میزان توجه به صنایع و واردات سخت افزار بیش از توجه به دانشگاهها بود.  در حالی که آنچه  باید محور توسعه قرار گیرد؛ آن انسان است. توسعه آهن و فولاد و مس به تنهایی راهگشا نیست اما در دولت سازندگی به مقوله نیروی انسانی به صورت کمی نگاه شد و به جای رشد کیفی نیروی انسانی به آمار و عدد و رقم دل خوش کردند. و گسست نسلها رهاوردی از همین رویکرد دولت در آن دوره است.

 در مقایسه بین دستگاهها، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و آموزش عالی مصرفی تلقی می شدند. و وزارت نفت که نفت را از زیر زمین استخراج میکرد و می فروخت تولیدی به حساب می آمد. و آن دستگاه چون تولیدی بود مورد توجه ویژه قرار میگرفت و دانشگاه مورد بی مهری.

 



  • کلمات کلیدی :
  •   نظرات شما  ( )


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    پاسخی به یک منتقد
    هوشیار باشیم ! نقض قانون با شعار دفاع از قانون .
    [عناوین آرشیوشده]


     

    Powered by : پارسی بلاگ
    Template Designed By : MehDJ